onsdag den 18. februar 2009

Quinoa...

Kan spises i stedet for ris, bulgur eller cous cous. Det er ikke en kornsort men derimod en slags frø fra en plante i gåsefodsgruppen. Quinoa indeholder mellem 7,5-22,1% protein af høj kvalitet (brune ris 7,5-12,9%). Det gør det til en god proteinkilde til vegetarer. Læs mere om quinoa her.

Fundet i Super Brugsen til ca 20 kr.

6 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Hvordan smager Quinoa? jeg har endnu ikke afprøvet dem......

Mange hilsner
Birthe

Klidmoster sagde ...

Hej Birthe.
Det har en lidt speciel smag. Sådan lidt let-bittert. Jeg har ikke rigtig noget at sammenligne smagen med. Det må bare ikke koge for længe, det bliver hurtigt smattet. Det minder mest af alt om store cous cous gryn i teksturen. Det skal skylles i 3-4 hold koldt vand, så slipper man for det meste bitterhed.
Mvh Malou

Irene sagde ...

Jeg synes quinoa smager dejligt også i boller og brød - skal koges først, og så er det nok det sundeste frø i hele verden - det er jo bare græsfrø:-)

Klidmoster sagde ...

Hej Irene.
Ja, det er et vidunderligt frø. De giver sikkert en dejlig krumme i bagværk.
Mvh Malou

Jakob Kristian Sørensen sagde ...

YES mand - quinoa er simpelthen en total hemmelighed. Det er an fantastisk ting. Jeg har arbejdet med de små frø i snart 10 år - og bruger dem i mange forskellige sammenhænge. En af kimonoas rigtig fine kvaliteter er at gøre en blendet cremet suppe cremet uden at bruge fløde eller andet fydaføj. Lad keminoaen koge med til den er mør og blend it away. Kinda reeeeel good! Also fo da kids!

Klidmoster sagde ...

Tak for tippet Jakob, det vil jeg helt klart prøve af. Bruger ofte røde linser til jævning, men det bliver jo lidt 'melet'.
Mvh Malou